Welkom bij de Young Breeders

OVER ONS

In 2002 is de HHH Young Breeders opgericht. Inmiddels hebben we meer dan 250 leden die hun grote passie en enthousiasme delen voor de rundveefokkerij en het showen van koeien en pinken op shows in het bijzonder.
We zijn onderdeel van de landelijke Holland Holstein Herds vereniging (HHH), maar hebben een eigen bestuur en organiseren ook onze eigen activiteiten en dit doen we het gehele jaar! Op de website staan onze activiteiten die we nog gaan organiseren en kijken we terug op de leuke activiteiten die we al hebben gedaan.

Het doel van de Young Breeders

Voor de leden worden er tal van activiteiten georganiseerd, o.a. cowfitcursussen, demo-dagen, excursies en avonden met interessante sprekers. Daarnaast is er de jonge fokkersschool in Battice, waaraan elk jaar een team uit Nederland deelneemt. En natuurlijk hét hoogtepunt van het jaar: de Holland Holstein sHow in november, waaraan je met een pink kan deelnemen!
Graag stimuleren we ook het deelnemen aan – en voorbrengen van – dieren op de regionale keuringen. De beste voorbrenger bij een aantal lokale keuringen krijgt een gratis lidmaatschap voor 1 jaar bij de Young Breeders. We vragen het bestuur van de regionale keuring vooraf een mail te sturen naar voorzitter@youngbreeders.nl.

Deze activiteiten sluiten naadloos aan op ons doel:
het stimuleren van de interesse van jongeren (10 t/m 30 jaar) voor de rundveefokkerij en met name het professioneel voorbereiden en deelnemen aan rundveekeuringen!

Bestuur

secretariaat@youngbreeders.nl
penningmeester@hollandholsteinherds.nl

 

Bestuursleden:

  • Jasper van ’t Oever
  • Wieke Marije Bakker
  • Stan Brekelmans
  • Mechteld Heeling
  • Jo-anne van Zetten
  • Simone Vergeer
Teun Oude Hengel

Teun Oude Hengel

Hallo allemaal, Mijn naam is Teun Oude Hengel, ik ben 18 jaar oud en woon in Geesteren OV. Thuis hebben we een melkveebedrijf met 100 melkkoeien. Ik volg de opleiding Veehouderij aan het Zone College in Almelo. Zelf heb ik erg veel plezier aan de...

Lees meer
Jasper van’t Oever

Jasper van’t Oever

Hallo allemaal, Na een geslaagde show in november is het nu aan mij de beurt om mezelf voor te stellen. Ik ben Jasper van ’t Oever, 23 jaar en woon op het Kampereiland. Dit ligt in het buitengebied van de stad Kampen. Samen met mijn ouders runnen...

Lees meer

Het laatste YB nieuws en meer!

De nieuwste Facebook berichten

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Voor de inzenders die deelnemen aan de scheercompetitie is het mogelijk om de dieren tot en met 15 oktober voor te scheren. Als de dieren bij aanvang van de scheercompetitie te weinig haar hebben, kan het zijn dat je niet beoordeeld wordt door de jury. ... Bekijk meerZie minder

Voor de inzenders die deelnemen aan de scheercompetitie is het mogelijk om de dieren tot en met 15 oktober voor te scheren. Als de dieren bij aanvang van de scheercompetitie te weinig haar hebben, kan het zijn dat je niet beoordeeld wordt door de jury.

2 ReactiesReactie op Facebook

Gelsey Bikker

Renate Wubbema

Geef je snel op voor de cowfitcursussen en leer de fijne kneepjes van het vak!

Opgeven voor de cowfitcursus midden en zuid kan nog tot en met 7 oktober!
... Bekijk meerZie minder

Geef je snel op voor de cowfitcursussen en leer de fijne kneepjes van het vak! 

Opgeven voor de cowfitcursus midden en zuid  kan nog tot en met 7 oktober!

Als organisatie zijn we erg blij te vermelden dat er bijna 350 melkgevende dieren zijn opgegeven en ruim 150 Young Breeders! Met zoveel aanmeldingen beloofd het een mooie show te worden!! ... Bekijk meerZie minder

Als organisatie zijn we erg blij te vermelden dat er bijna 350 melkgevende dieren zijn opgegeven en ruim 150 Young Breeders! Met zoveel aanmeldingen beloofd het een mooie show te worden!!
Meer laden

vr
15
nov
2024

Holland Holstein sHow 2024 – Young Breeders

van 07:45 tot 23:00 uur
Meer info
za
16
nov
2024

Holland Holstein sHow 2024

van 09:00 tot 17:30 uur
Meer info